Projekti

Iskustvo, znanje i umijeće razlozi su zbog kojih je Bella Planta već desetljećima prvi izbor brojnim europskim tvrtkama pri uređenju poslovnih prostora. Prvi smo izbor hotelijerima i spa centrima, galerijama i trgovinama, a osim interijera, pouzdan smo partner i pri uređenju vrtova, terasa i drugih vanjskih prostora.

Stalni kupci proizvoda Bella Planta su i privatne osobe koje priželjkuju zelenilo u domu no zbog nedostatka vremena nisu u mogućnosti o brinuti pravom bilju. Drugi nam se pak obraćaju s potrebom da zaklone pogled susjeda na njihov balkon ili vrt. Različitim vrstama zelenih ograda osiguravamo privatnost njihovih zelenih oaza. One su kao i svi naši proizvodi za eksterijer, otporne na vanjske utjecaje kao što su sunčeva svjetlost, hladnoća i jak vjetar.

Gospodarska komora Bavarske

Gospodarska Komora Bavarske nalazi se u zgradi u kojoj su i drugi poslovni subjekti s kojima dijele prostor dvorišta, stoga je bilo potrebno osmisliti ozelenjivanje istog.

Prvotno je vlasnik postavio pravo bilje, no zbog položaja zgrade ono nije uspijevalo. Na zahtjev klijenta smo to staro bilje uklonili i očistili prostor te ga pripremili za postavljanje biljnih kocki šimšira, dimenzija 1 m x 1 m. Kod svake kocke koristili smo dvije mješavine, odnosno različite visine bilja od 25 do 50 centimetara. Prateći formu zgrade, u suradnji s arhitektima, kocke različitih visina šimšira su raspoređene u prostoru te su fiksirane u tlo. U konačnici smo dobili dvorišni prostor koji se i danas savršeno uklapa u koncept zgrade i što je najvažnije, svi djelatnici tvrtki poslovne zgrade svakodnevno ga, s užitkom koriste.

Lufthansa Lounge

Naš klijent Lufthansa izrazio je želju za ozelenjivanjem Business Loungea u zračnoj luci Leipzig.

Želja im je bila da se prostor lounga za poslovnu klijentelu oplemeni zelenilom, a kao partner u ovom projektu, odabrani smo jer smo jedni od rijetkih na tržištu u mogućnosti udovoljiti visokim, sigurnosnim zahtjevima jedne zračne luke. Tijekom uređenja korištene su skulpturalne vaze i bilje od protupožarnih materijala. Odabrani proizvodi iz našeg asortimana potpuno su i u skladu sa smjernicama dizajna tvrtke, te su korištene biljke visine oko 160 cm.

Wellness privatne vile

U wellness dijelu privatne vile, vlasnik je izrazio želju za izradom zelenog zida s integriranim slapom kojim voda otječe u bazen. Pri izradi zelenog zida ukupne površine od 12 metara četvornih korištene su različite vrste umjetnih biljki, čineći kontrast s bojom zidova u prostoru i dajući mu unikatnu teksturu.

Općenito, u wellness i spa centrima zelenilo je neophodno u stvaranju intimne, relaksirajuće atmosfere, no zbog visokog stupnja vlage teško je održavati postojanim pravo bilje i upravo stoga su rješenja koja nudimo našim premium umjetnim biljem i stablima, sve traženija u wellnessima diljem Europe.

Hotel Dvor na Baltiku

Kako bi se oplemenio prostor restorana ovog predivnog hotela na Baltičkom moru, izrađena su tri velika stabla od prirodnih i pažljivo konzerviranih debla, podignutih na čelične okvire. Raskošne krošnje izrađene su od nezapaljivog zelenog lišća te je u konačnici svako od tri stabla unikatan, ručni rad od kojih jedno predstavlja stablo masline. Na ovom projektu surađivali smo s vodećim arhitektima, kako bi se stabla izrađena po mjeri savršeno uklopila u prostor restorana, ali i cjelokupnu atmosferu hotela.

Privatni stan - Köln

Stalni kupci proizvoda Bella Planta su i privatne osobe koje priželjkuju zelenilo u domu no zbog nedostatka vremena nisu u mogućnosti brinuti o pravom bilju. Drugi nam se pak obraćaju s potrebom da zaklone pogled susjeda na njihov balkon ili vrt i upravo to je bio razlog našeg angažmana u Kölnu. Dio predivne terase modernog, privatnog stana smještenog u rezidencijalnom dijelu grada je trebalo ozeleniti. U ovom projektu smo koristili Ilex živicu u kombinaciji s agavama, što je dalo dodatni dašak luksuza i elegancije cijelom prostoru. Kombinacijom živice visine jednog metra u lončaricama visine 50 cm, dobili smo idealnu visinu bilja koje otvara pogled na okoliš, istovremeno štiteći privatnost vlasnika.